RPTC Tactical

telegram-cloud-photo-size-4-6028192028678012173-y

Het sprookje van magisch denken voor de tactical atleet

In de dynamische wereld van de tactical atleet is stilstaan geen optie. Het is een wereld van constante uitdaging, adaptatie en groei. Voor mij begon dit boeiende avontuur toen ik op 18-jarige leeftijd besloot Marinier te worden. Een keuze die de deuren opende naar een schijnbaar eindeloze reeks van leerervaringen.

Mijn reis heeft mij gebracht van een wintertraining in Noorwegen en bergtraining in Schotland, naar talloze oefeningen en uiteindelijk een inzet naar het Afghanistan en dat was alleen bij het Korps Mariniers. Elke missie, training en oefening had zijn eigen unieke uitdagingen en waardevolle lessen. Maar het was mijn overstap naar het Korps Commandotroepen op 25-jarige leeftijd die een nieuw licht wierp op het cruciale belang van voortdurend leren en jezelf aanpassen.

Bij het Korps Commandotroepen werd het me snel duidelijk: dit vak draait niet om trucjes of snelle oplossingen. Het gaat om toewijding, begrip en de integriteit van het zijn van een ‘stille professional’. Ik herinner me nog de dag waarop ik mijn uitrusting kreeg: van Multicam tot aan een talloze specialistische uitrusting. Maar zoals elke veteraan je zult vertellen, het is niet de gear die de man maakt. Het gaat om de vaardigheid en toewijding waarmee je deze uitrusting inzet.

Foto: KCT

Dit brengt ons bij het fenomeen ‘magisch denken’. In een tijdperk van onmiddellijke bevrediging zoeken velen naar snelle oplossingen of wondermiddelen. Of het nu gaat om een trendy dieet, de nieuwste training, de perfecte mobiliteit/yoga routine, de meditatie app of geavanceerde uitrusting, we zoeken vaak naar dat ene ‘magische’ element. Maar de waarheid is hard: er zijn geen shortcuts.

Ware vooruitgang is het resultaat van voortdurende toewijding aan het leerproces, diepgaand inzicht in fundamentele principes en een vastberaden wil om elke dag weer te groeien.

Samen bouwen aan de toekomst

Mijn reis heeft me niet alleen gevormd als individu, maar ook als coach. Ik heb de kracht en het potentieel gezien van een hechte gemeenschap, een ‘tribe’, in het stimuleren van zowel individuele als gezamenlijke groei. Als je de drang voelt om je expertise naar een hoger niveau te tillen, om dieper te graven in je vakgebied, dan nodig ik je uit om met mij op deze reis te gaan. Samen kunnen we uitdagingen aangaan, innoveren en creëren tot een toekomst die jij wil.

Ben je klaar om de stap te zetten? Voeg je bij onze online tribe en meld je vandaag nog aan voor een samenwerking.

Tot snel,

Patrick van der Vlies

Wil je wel?

Deel deze post