RPTC Tactical

IMAGE-2023-08-27-171312

24 uur airbike voor Iris en kankeronderzoek: De kracht van broederschap.

Jasper, een van onze kandidaten, benaderde me in juli met een diepe persoonlijke zorg. “Wat me de laatste tijd erg bezighoudt, is mijn nichtje Iris,”. Bekijk haar ontroerende verhaal:


Ik wil wat doen:


“Ik heb wel een idee, maar ik ben niet zeker of dit realistisch of haalbaar is. Kunnen we hier morgen over praten?” Jasper. 

Natuurlijk kan dat! Uit dit gesprek ontstond het plan voor een inzamelingsactie ten behoeve van kankeronderzoek voor Iris, via de Maarten van der Weijden Foundation. 

De uitdaging? 24 uur op de Airbike. Een symbolische daad van doorzettingsvermogen, geïnspireerd door de strijd en kracht die Iris toont.

In samenwerking met RPTC Fitness/ RPTC Tactical, Upfront (voeding), en Lifefitness (Airbike Hammerstrength), planden we een datum en brachten we een team samen. Deze groep van vastberaden individuen was vastbesloten om voor Iris calorieën bij elkaar te fietsen.

Op 26 augustus om 13:00 uur ging de challenge van start. De spanning was voelbaar, maar het team was goed voorbereid. Echter, zoals in elke uitdaging, waren er enkele onverwachte momenten: een Airbike die uitviel, een kandidaat die zich niet goed voelde. Maar de ware geest van broederschap en vastberadenheid toonde zich toen teamleden insprongen en elkaar ondersteunden.

Onder het toeziend oog van Iris’ moeder, en omringd door vrienden en familie, eindigde de challenge met Jasper die de laatste calorieën verbrandde.

Het team

Resultaat? Een indrukwekkende 22.888 calorieën en een ingezameld bedrag van €5.071! Dit bedrag kan bijvoorbeeld bijdragen aan onderzoeken en projecten die de (toekomstige) kankerpatiënt kunnen helpen, doordat ze bijdragen aan (het):

  • Voorkomen van kanker,
  • Vergroten van de kans op herstel,
  • Levensverlenging,
  • Vergroten van de kwaliteit van leven en/of
  • Verbeteren van de palliatieve zorg.

Bron: https://www.mvdwfoundation.nl/ondersteunde-projecten

Calorieën worden opgeteld na het evenement.

Jasper reflecteerde later: “Het was een uitdaging, maar wetende waarvoor we het deden voor Iris en kankeronderzoek, gaf ons de kracht om door te gaan.” 

Het was een dag die kippenvel veroorzaakte, een teken van ware broederschap. Een moment dat de kernwaarden van RPTC Tactical belichaamde.

Dank aan iedereen die heeft bijgedragen en deelgenomen. Laten we samen blijven vechten, steunen en hopen. 

Tot de volgende uitdaging!

Tot snel

Bij RPTC Tactical

Patrick van der Vlies

Je moet wel willen!

Deel deze post