RPTC Tactical

shaduw

In de schaduw van wilskracht

Het pad naar succes is een kwestie van meer dan pure wilskracht. Als oprichter van RPTC Tactical en oud Marinier-Commando heb ik ondervonden dat je wel moet willen, maar dat het niet alles is. Laten we er induiken.

Je omgeving:

Het is bewezen dat onze directe omgeving een enorme invloed heeft op onze prestaties, vaak meer dan pure wilskracht. Door bewust je omgeving te kiezen in lijn met je doelen, vergroot je je slaagkansen. Bij RPTC Tactical bouwen we dagelijks aan een tribe die niet alleen focust op fitness maar ook op broederschap. Hierdoor wordt een setting gecreëerd waar leren en excelleren hand in hand gaan. Als deel van deze gemeenschap ben je gebonden aan een hoge standaard van groei. Maar, laten we eerlijk zijn, is enkel wilskracht voldoende?

De grenzen van wilskracht:

Continu leunen op wilskracht alleen is vermoeiend en onduurzaam. Wilskracht kan uitgeput raken, waardoor je besluiteloos wordt en vatbaarder voor afleidingen. Heb je nog zin om te koken na een lange werkdag? 

Verban de verleidingen:

Staar je niet blind op wilskracht. Wens je gezonder te eten? Dan had je al een maaltijd voorbereid na die lange dag.  Zet jezelf op voor succes.

Investeer in jezelf:

Zet in op jezelf. Of het nu om tijd, geld, of andere middelen gaat; een investering die je voelt is vaak het effectiefst. 

Ondersteuning door de juiste mensen:

Omring je met gelijkgestemden. Als jonge marinier had ik de neiging dit advies te negeren, maar nu, in mijn rollen als ondernemer, coach en leider, is het een dagelijks aandachtspunt. Onze tribe biedt een netwerk aan professionals uit diverse sectoren, waaronder de politie, het KCT, Korps Mariniers, Luchtmobiel brigade, BSB, luchtmacht etc. Waardoor je de in en outs weet van je toekomstige werk of doorstap.

Persoonlijk verhaal KCT:

Toen ik diende bij het KCT bevond ik me in een omgeving van gelijkgestemden vol passie, allen gedreven om dagelijks beter te worden in alle vaardigheden die relevant waren voor zowel huidige als toekomstige operaties. Ik was omringd door mentoren en had toegang tot de middelen die mijn groei ondersteunden. Zo kreeg ik de kans om mij verder te ontwikkelen tot een gevorderd medic (NSOCM), wat betekende dat ik zes maanden in Duitsland zou doorbrengen met elke week een examen. De gedachte dat ik het verschil kon maken, gecombineerd met de juiste gewoonten, zorgde ervoor dat ik niet alleen afhankelijk was van wilskracht. Het waren zes intensieve maanden vol opoffering. Echter, toen ik een jaar later in Afghanistan patrouilleerde als de medische eindverantwoordelijke buiten de poort, maakten het gevoel en de waardering van mijn collega’s alles de moeite waard.

Doen:

Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen. Wees proactief en creëer de omstandigheden die je succes zullen brengen. Een kleine actie die je direct kan ondernemen is jezelf toevoegen aan onze online tribe:

https://tribe.rptctactical.nl/

Kom direct in contact met gelijkgestemden. 

Conclusie:

Het echte inzicht is dat succes niet simpelweg een kwestie is van harder willen. Het gaat over het creëren van een omgeving waarin succes de natuurlijke uitkomst is. Met de juiste ondersteuning en omstandigheden wordt de behoefte aan brute wilskracht verminderd, en wordt het bereiken van je doelen bijna een tweede natuur.

Je moet wel willen … je weet nu beter.

Tot snel,

Patrick van der Vlies 

RPTC Tactical

Deel deze post